Het is alweer meer dan een jaar geleden dat ik een blog heb geschreven en er is zo veel gebeurd! De komst van een rolstoel, een rolstoelbus via crowdfunding, een zware epileptische aanval met een gebroken heup én hersenschade als gevolg. Nog een grote epileptische aanval met nog meer schade. Eerlijk gezegd meer zorgen dan zegen het afgelopen jaar. Al moet ik zeggen dat de crowdfunding van de rolstoelbus ons enorm heeft bemoedigd! Binnen drie weken hadden we 23.000 euro bij elkaar, gedoneerd door familie, vrienden, collega’s, bedrijven en vele onbekenden! Wat een zegen!

En nu is het 3 juni…

Morgen gaan we starten met een nieuwe behandelmethode en nieuwe medicatie tegen de epilepsie. Rosalin heeft ruim 300 tot 500 epileptische aanvallen per dag. Een uitputtingsslag. Na meerdere behandelingen is het nog steeds niet onder controle. Eigenlijk zijn we allemaal ‘behandel-moe’, maar toch is het HOOP wat ons elke keer weer doet besluiten om een nieuwe behandeling te starten. Hoop dat dit medicijn wél gaat werken, al worden de kansen steeds kleiner.

Sommige mensen vinden hoop een uitgestelde teleurstelling. Voor mij doet hoop juist leven! Want wat als er niets meer te hopen valt en het leven uitzichtloos lijkt? Dan is het juist hoop dat kracht geeft, hoop dat moed geeft en hoop dat maakt dat je ’s ochtends je bed uit komt en nieuwe stappen durft te zetten. Hoop is nooit een garantie voor een goed einde, maar wel kracht voor elke dag.

De meesten van jullie weten dat mijn geloof in Jezus Christus het fundament van mijn leven is. Een mooi lied van Mozaiek Worship is wat ik wil uitdragen:

Er is hoop die groter dan de dood is
Er is leven sterker dan het sterven
Er is licht dat niemand ooit kan doven
Er is liefde die nooit teleur zal stellen

Er is vrede ver voorbij de onrust
Er is blijdschap dieper de tranen
Er is sterkte zelfs in onze zwakte
Er is trouw die ons nooit zal verlaten

Er is troost die sterker dan de pijn is
Er is vreugde groter dan ons lijden
Er is antwoord midden in de twijfel
Overwinning dwars door al ons strijden

In ieder geval is deze hoop wat maakt dat wij elke dag kracht krijgen om de zorg voor Rosalin te dragen, om elke dag blijdschap te ervaren om al het moois in ons leven. Het is HOOP waardoor wij kunnen zeggen: We hebben geen makkelijk leven, maar wel een mooi leven!

Luister ook het lied: (1) Onze Schuilplaats Is God (LIVE) – Mozaiek Worship | Kees Kraayenoord & Wyke Bokma – YouTube

Geschreven door Alinda Tukker