Een jaar geleden kwam bij ons een inspecteur in huis om te kijken of wij in aanmerking komen voor een aangepaste badkamer. Naast dat hij de badkamer bekeek liep hij ook door onze woonkamer en spraken we over de situatie van Rosalin. Zomaar tussen de regels door noemde hij dat wij in de toekomst wel moesten gaan verhuizen voor een (bad)kamer op de begane grond voor Rosalin. Toen verklaarde ik hem voor gek. Voor mij was daar absoluut geen sprake van.

En nu, een jaar later, is ons huis verkocht en zijn we hard opzoek naar een nieuw huis. Wat kan je leven toch keren. Ik kom net terug van een rondje door onze wijk. Bij 40 hoekhuizen heb ik een brief bezorgd met de vraag of zij van plan zijn hun huis te verkopen of dat zij een ‘gouden tip’ hebben en daarmee een dinercheque van 150 euro krijgen! (Dit geldt trouwens ook voor degenen die dit lezen) Het aanbod in Wassenaar is beperkt, dus we hopen hiermee meer kans te hebben op een passend huis.

Het heeft bij mij even geduurd voordat ik wilde dat het ‘te koop bord’ in onze tuin stond. Ik ervaarde veel stress op mijn werk en ik zag al die bezichtigingen niet zitten. Ondertussen hebben we ook nog ons project in de Achterhoek waar een geweldig mooi paleisje gebouwd wordt. Maar toch ging de knop opeens om. Ik zag in Katwijk een heel mooi passend huis te koop en ik werd helemaal enthousiast. Toen besefte ik me dat we eerst ons eigen huis moeten verkopen, voordat we naar een nieuw huis kunnen gaan kijken. Dat huis in Katwijk wordt het niet, maar het heeft wel de knop om gezet. Bedankt Katwijk, maar onze focus voor een nieuw huis blijft voorlopig op Wassenaar. We hebben hier ons sociale leven opgebouwd met de kerk, sport, school en vrienden en dat willen we niet zomaar opgeven. We geloven dat er voor ons een mooi huis staat, alleen we moeten hem nog vinden.

Als ik dit zo schrijf klinkt het wel erg mooi en makkelijk, maar ik heb het er toch behoorlijk moeilijk mee. Het huis waar we nu in wonen hebben we vanaf nul opgebouwd met de bedoeling dat we hier tot onze oude dagen blijven wonen. Het is een heerlijk huis, met veel ruimte, veel licht en in een prima buurt. Het is echt mijn thuis. En als ik denk aan de kopers van ons huis word ik wel een beetje jaloers. Ze zullen hier een fijne woning hebben.

Ik weet dat ik moet geloven dat er een ander mooi huis voor ons is waar ik me ook thuis ga voelen. Dit zeg ik ook vaak tegen mensen om me heen, maar toch heb ik er op sommige momenten verdriet van en zie ik het allemaal niet zo zitten. Gelukkig kan ik dat ook delen met Willem en anderen om me heen. En ook deel ik het met Degene die een plan met ons heeft en dat plan is goed. We kregen een lief kaartje van mijn zwager en schoonzus met de tekst ‘Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar wel Wie de toekomst brengt’. En dat bemoedigt me als ik het even niet zie zitten.

Dus, als je een mooi, passend huis voor ons weet, dan horen we dat graag. Dan is die dinercheque voor jou!

Geschreven door Alinda Tukker