Onlangs is Rosalin bij het kinderdagcentrum overgestapt naar een nieuwe groep. Ze zat bij de Kuikentjes en nu gaat ze naar de Olifantjes. Juf Ingrid van de Kuikentjes heeft een hele mooie mail naar Rosalin gestuurd. Als antwoord daarop heb ik een mail teruggestuurd naar juf Ingrid. Deze mailwisseling wil ik graag met jullie delen:

Lieve Rosalin,

Vorig jaar startte je als klein kuikentje bij Nadine en mij op de groep.
Wat was je innemend, een klein meisje van anderhalf jaar oud met blonde haartjes, een lief lachje en altijd die trappelende beentjes.
Een klein meisje om twee dagen in de week voor te zorgen.We moesten een beetje aan elkaar wennen, maar al snel kon ik je al “lezen”. Vaak was je een blij meisje die snel tevreden was met dat wat we je aanboden, maar soms waren er momenten waarop je “ineens” zo verdrietig werd en het moeilijk was om je te helpen weer blij te worden.
Je tweede verjaardag werd ook bij ons op de groep gevierd. Je kreeg een mooie feesthoed op wat je zelf werkelijk te grappig vond, omdat die steeds verschoof op je hoofdje.
Na de zomervakantie ging je 1 dag naar de Olifantjes en bleef je nog maar 1 dag op de Kuikentjes. Dat was best wel lastig was voor je. Er is besloten om je vanaf januari volledig naar de Olifantjes te laten gaan. Gelukkig vonden je papa en mama dat ook een goed idee. Deze groep sluit beter bij jouw persoontje aan. Maar wat is het gek om je nu op donderdag samen met mama voorbij te zien gaan. Alleen maar even stoppen voor een kletspraatje en onze hoofden even tegen elkaar aan te doen, je handjes die mijn gezicht aanraken en samen even giechelen.
Gelukkig zie ik je nog steeds op het KDC, maar het is toch anders…
Dag lieve Rosalin, ik ga je missen.
Liefs juf Ingrid xxx


Lieve Ingrid,

Bedankt voor je lieve mail naar Rosalin, haar eerste mailtje! Ik heb het aan haar voorgelezen :-). Het zijn lieve, betekenisvolle woorden die je schrijft, dat raakt ons. Ik weet ook nog heel goed de eerste dag van Rosalin bij de opvang. Ik kwam aanrijden en zag allemaal witte busjes, je kent het wel, van dat liedje ‘busje komt zo’. Nou, dat liedje kreeg ineens een hele andere lading. En daar kwam ik dus aanrijden met mijn meisje die daar écht niet thuishoorde! (dacht en hoopte ik) We gingen naar binnen en bij de deur stond met grote letters WELKOM ROSALIN! En op de groep stond overal al haar naam geschreven, bij haar plankje voor de tas, haar mandje met luiers, haar eigen stoel! en een hele mooi tekening op de muur met haar naam en verjaardag. Je moet eens weten wat dat met mij deed, het was zo’n warm welkom! Rosalin werd verwacht! Dat voelt zo bijzonder. De eerste paar keren (en soms nog) reed ik huilend naar mijn werk. Ik moest mijn lieve, kleine meisje bij jullie achterlaten. En dan moest ik er ook nog voor zorgen dat ik droog aankwam bij mijn werk, waar het eerste overleg al op me stond te wachten. Tegenwoordig neem ik altijd mijn make-up tasje mee om alles snel bij te kunnen werken ;-).
Een jaar lang is Rosalin bij jou en Nadine op de groep geweest. Het was een bijzonder jaar, met ups en downs. Het ging weken goed en het ging weken minder goed. En al die tijd waren jullie er om haar en mij met open armen te ontvangen. En niet te vergeten de therapeuten! Ook al zulke lieve mensen. Vol passie doen zij hun werk en proberen het allerbeste uit Rosalin te halen. Rosalin kan soms behoorlijk mopperen bij de oefeningen en dan lukt het hen toch om haar weer te stimuleren of om haar gewoon te laten en het de volgende keer weer opnieuw te proberen. Het is ook erg leuk om te zien hoe de andere kindjes uit de groep zich ontwikkelen, ieder op zijn/haar eigen manier. Ik heb gemerkt dat haar ‘vriendjes en vriendinnetjes’ in mijn hart zijn gekomen en ik hen graag zie. Wat zo’n nieuwe wereld toch met je kan doen. Jij en Nadine hebben deel uitgemaakt van onze eerste stap in deze bijzondere wereld van zorgintensieve kindjes. Een wereld waar ik nooit had verwacht in terecht te komen, maar waar ik ook nooit meer uit wil stappen! Het is zo’n rijke wereld.
Ik vond de gesprekken die we hadden als ik Rosalin bracht erg gezellig. Het ging vaak over alledaagse dingen, je hebt me zelfs overtuigd om een Samsung te kopen! Als mijn abonnement weer afloopt kom ik bij je langs voor nieuwe tips ;-).
Je bent een hele lieve juf! Ik weet zeker dat Rosalin dat ook vindt, dat zie ik als jullie zo knuffelen en giechelen. We maken ’s ochtends gewoon een pit-stop bij jou voor de deur voor een dikke knuffel!

Veel liefs,

Alinda

Geschreven door Alinda Tukker