Lisanna is gek op stoeien en dansen met haar pappa. En pappa is er gek op om met haar te stoeien en te dansen. Heerlijk! Na het eten snel nog even een liedje aanzetten en dan heerlijk dansen. Lekker gek doen op de muziek en mamma die ook lekker mee doet!

Rosalin kijkt vanuit haar stoel toe hoe wij aan het dansen zijn. In haar aangepaste stoel welteverstaan. Ze heeft een hersenafwijking en is daardoor meervoudig gehandicapt. Ik heb geen idee wat ze denkt op het moment als we aan het dansen zijn, maar er is maar één ding waar ik aan denk tijdens het dansen. Lieve Rosalin met jou wil ik zo graag dansen.

Door de hersenafwijking heeft Rosalin een ontwikkelingsstoornis en is wat ontwikkeling betreft een baby van 5 maanden. Nu kan ik alles noemen wat ze zou “moeten” kunnen op deze leeftijd, maar dat heeft geen zin. Ze kan lekker liggen en lekker rollen en een beetje spelen met haar handjes. Dansen doen we wel, als ik haar optil en dan lekker door de kamer ga met haar tegen mee aangedrukt. Voordat je nu denkt dat we onszelf zielig vinden, dan heb je dat mis. We genieten enorm van ons meisje. Ze is zo bijzonder en we zijn dankbaar dat wij je pappa en mamma mogen zijn!

Lieve Rosalin er gaat een dag komen, als je 5 jaar (?) bent of als je 7 jaar bent(?), dat ik met je zal dansen. Jij en ik samen dansen, misschien houd ik je nog wel goed vast, we zullen het allemaal wel zien. Eén ding is zeker: pappa is er voor jou en die dag gaat een keer komen dat wij samen echt dansen!

Geschreven door Willem Tukker