Met de Tukkers heb ik de nodige raakvlakken. Net als Willem heb ik drie dames thuis. Net als Alinda ben ik trots op Katwijk, maar woon ik er niet. Net als Lisanna heb ik ook een lief en bijzonder zusje. En over mijn lieve zusje wil ik het even hebben.

Groot was het feest toen ze, laat ik zeggen, circa 25 jaar geleden geboren werd. Als een mooi voorjaarsgeschenk mocht ik haar als oudste broer vasthouden. Altijd daarbij in concurrentie met 2 andere evenzo trotse broers en grote zus.

Mijn zusje groeide op zoals de meeste meisjes. Spelen, dromen, fantaseren en met vriendinnetjes op school plezier hebben. Kleine meisjes worden groter en ook mijn bewondering voor mijn zusje. Op school liet ze al snel zien dat ze het slimste kind van haar ouders is.

 Heel bijzonder aan haar is dat ze al relatief jong de nodige levensvragen stelde. Soms gaf haar dat ook wel zorgen om de toekomst en of zij het allemaal wel aan kon. Een aantal keer hebben we toen samen op strand gelopen, gepraat en gebeden. Zittend op het zand geconcludeerd dat haar levensvragen goed waren, maar de antwoorden nog niet gegeven hoefden te worden. Daarin heeft mijn zusje met vallen en opstaan, met een lach en een traan haar weg gevonden. Maar wat ben ik blij dat ik met haar die momenten heb gehad. Momenten dat je elkaar wat dieper in de ogen en in het hart kijkt.. Van die momenten maken we als mensen in deze gekke drukke wereld eigenlijk te weinig gebruik.

Nu mijn zusje dus circa 25 is, heeft haar dochter ook een lief en bijzonder zusje net als ik. En net als zo’n 15 jaar geleden heeft mijn zusje ook hierbij haar levensvragen. Soms geeft dat ook wel zorgen om de toekomst en of ze het allemaal wel aan kan. En net als 15 jaar geleden zal mijn zusje ook nu weer met haar lieve man, haar ouders, broers en zus en/of haar vele geweldige vriendinnen en vrienden het strand opzoeken. Net als toen, opnieuw zittend op het zand, met een lach en een traan. Kijkend naar de zee, de wolken en de zon, net als toen, concluderen dat haar levensvragen goed zijn maar dat alle antwoorden nog niet gegeven hoeven te worden.

Dat zusje van mij heet Alinda. Dat zusje van Lisanna heet Rosalin.

Ja het klopt dat Lisanna en ik allebei gemeen hebben dat we een bijzonder zusje hebben. En ja er zijn ook veel verschillen. En altijd zullen momenten komen met vragen. Vragen waar niet altijd alle antwoorden op kunnen worden gegeven….ooit wel maar nu nog niet.

Het belangrijkste antwoord is er al wel: Lisanna en ik zijn allebei stapelgek op ons zusje voor nu tot in de eeuwigheid!

Liefs, jouw broer.

Geschreven door Willem Tukker